-
چندضلعیها و ستارهها
در این سری از مطالب نشریهی برهان زهره پندی مسئلههایی مرتبط با رسم یک سری از چندضلعیها به کمک یک دایره مطرح و آنها را بررسی میکند.
-
پازل از نوعی دیگر: مسیر پیچ در پیچ
در این مطلب از نشریهی برهان، علی مبین یک پازل تک نفره معرفی میکند. حل این پازل چند قانون مشخص دارد که در متن توضیح داده شدهاند.
-
نگاهی به آینه به شیوهی ریاضیدانان
در این مقاله از نشریهی برهان، زهره پندی در قالب یک پروژهی کوچک دربارهی تصویر در آینهی تخت مسائلی را مطرح میکند. دانشآموزان به کمک چند ابزار ساده و دانش…
-
دو مسئلهی جالب
در این مقاله از نشریه برهان، شادی بهاری با طرح دو مسئلهی ساده، به دو موضوع تقسیم و باقیمانده میپردازد.
-
بازی دو نفره
در این مقاله از نشریهی برهان، زهره پندی روش یک بازی دو نفره مشابه فکر بکر را توضیح داده که با اعداد سهرقمی انجام میشود.
-
یک مسئلهی عجیب، یک راه حل جالب
در این مقاله از نشریه برهان، علی مبین یک مسئله و روشی برای اثبات هندسی آن ارائه میدهد. در روش حل این سوال از تساوی مثلثها و تبدیل هندسی دوران…
-
حکایت های ریاضی
در این مقاله از نشریه برهان، میرشهرام صدر روش حل معادله درجه یک را در قالب چند قصه و حکایت آوزش میدهد.
-
از خیام نیشابوری تا پروفسور هشترودی
در این مطلب سیروس غفاریان به تاریخ ریاضی از دریچهی زندگی و کارهای خیام نیشابوری و پروفسور هشترودی پرداخته است.
-
ریاضیات؛ پشت پردهی «سفرنامهی گالیور»
حسن یاورتبار در این مطلب نشریهی برهان، ادعاهای مطرح شده در داستان گالیور در سرزمین لیلیپوت را با عینک ریاضی بررسی کرده است.
-
سرگرمیهای ریاضی
در این مقاله از نشریهی برهان، محمد عزیزیپور چند معمای ریاضی و منطقی مطرح کرده است.
-
نجات منطقی عبدالکاظم
در این مقاله از نشریهی برهان، حمیرا ظفرقند یک داستان روایت میکند که در آن به کمک استدلال استقرایی یک نفر از زندان نجات پیدا میکند.
-
واژههای ریاضی؛ وتر
در این مطلب از سری مطالب واژههای ریاضی از مجلهی برهان، شادی بهاری به واژهی وتر و کاربردها و معانی مختلف آن در ریاضی پرداخته است.
-
واژههای ریاضی؛ شعاع و قطر
در این مطلب از نشریهی برهان، شادی بهاری توضیحاتی دربارهی دو واژهی شعاع و قطر ارائه میدهد.
-
نشانی نقطهها: مختصات قطبی
در این مقاله از نشریهی برهان، لیلا خسروشاهی نشان میدهد که با داشتن مختصات قطبی هر نقطه میتوان مکان دقیق آن را روی صفحه مشخص کرد.
-
بازی فکری کوارتو
در این مقاله از نشریهی برهان، بهزاد اسلامی مسلم روش بازی فکری کوارتو را مطرح میکند. او سپس تعداد مسئله مرتبط با این بازی بیان میکند.
-
بازی حاصل ضربها (دو نفره)
در این مقاله از نشریهی برهان علی مبین یک بازی در ارتباط با ضرب مطرح میکند.
-
کاملا شانسی فهمیدم که!
در این مقاله از نشریهی برهان، حسن احمدی به موضوع احتمال میپردازد. او در این مطلب آزمایش پرتاب سکه را چندین بار انجام میدهد و نتایج آن را تحلیل میکند.
-
مجموعهها و نمودار ون
در این مقاله از نشریهی برهان، سپیده چمنآرا به مبحث مجموعهها و نمودار وِن میپردازد و تلاش میکند حالتهای مختلف چند مجموعه را روی نمودار ون نمایش دهد.
-
اعداد گویای تصادفی
در این مقاله از نشریهی برهان، زهره پندی با طرح يك بازی دو نفره مبتني بر جمع اعداد گويا، به تقویت مهارت استدلال دانشآموزان پرداخته است.
-
بازیهای دو نفره؛ جمع و تفریق و …
در این مقاله از نشریهی برهان، چند بازی ریاضی برای کلاس درس و برای کمک به درک بهتر مفاهیمی مثل جمع و تفریق، محیط و مساحت و احتمال توسط زهره…
-
به ماشینحساب خود در محاسبه کمک کنید!
در این مقاله از نشریهی برهان لیلا خسروشاهی حالتهایی را مطرح میکند که ظرفیت یک ماشینحساب برای محاسبهی اعداد بزرگ تکمیل شده باشد. او روشی را مطرح میکند که حتی…
-
واژههای ریاضی؛ «ساده کردن عبارت»، «تساوی =»
در این مقاله از نشریهی برهان، سپیده چمنآرا دربارهی ساده کردن عبارتهای عددی و جبری توضیح میدهد و به توضیح معانی مختلف علامت تساوی «=» میپردازد.
-
واژههای ریاضی؛ دوران
در این مقاله از نشریهی برهان، شادی بهاری به مبحث دوران میپردازد.
-
این را که از قبل میدانستیم!
در این مقاله از نشریهی برهان، بهزاد اسلامی مسلّم به اثبات همنهشتی دو مثلث قائمالزاویه و ارتباط آن با یکی از روشهای کلی اثبات همنهشتی مثلثها میپردازد.
-
چه کسی مردم دار است؟
در این مقاله از نشریه برهان، حسن یاورتبار معمایی از جورج سامِرز را ترجمه کرده است که میتوان آن را به کمک منطق و استدلال حل کرد.
-
چند گام روی محور اعداد صحیح به شیوهی ریاضیدانان
در این مقاله از نشریهی برهان، فرهاد حنفیان با استفاده از مفهوم میانگین و به کمک محور اعداد صحیح، روشی برای یافتن حاصل جمع دو عدد صحیح ارائه میدهد.
-
معما و سرگرمیهای ریاضی
در این مقاله از نشریهی برهان سیدمحمدرضا هاشمی موسوی، ۱۸ بازی ریاضی مطرح میکند که هر یک از آنان به طریقی خلاقیت دانشآموزان را برانگیخته میکند و مهارت استدلال را…
-
تبدیلات هندسی
در این مقاله از نشریهی برهان، سپیده چمنآرا به مبحث تبدیلات هندسی میپردازد. او دربارهی تقارن، دوران، انتقال و تجانس به کمک شکلها توضیحاتی ارائه کرده است.
-
کشف قاعدهی بخشپذیری بر ۹ و ۳
در این مقاله از نشریه برهان، علیاصغر زندی دربارهی بخشپذیری بر اعداد ۳ و ۹ توضیح میدهد و به کمک الگویابی قاعدهای برای بررسی بخشپذیری بر این اعداد پیشنهاد میدهد.
-
محاسبهی اوقات شرعی و سرعت چرخش زمین
در این مقاله از نشریهی برهان، کاظم ایرانی روشی برای محاسبهی اوقات شرعی و سرعت چرخش زمین به کمک طول جغرافیایی و یک شهر به عنوان مبدا ارائه میدهد.
-
معادله
در این مقاله از نشریه برهان، حسن باطنی با ارائه مثالهای سادهای، حل معادله را توضیح میدهد. او هم به بررسی معادلات تک مجهولی پرداخته و هم معادلات دو مجهولی.
-
نمایش اعداد در مبناهای متفاوت
در این مقاله از نشریه برهان، سپیده چمنآرا روشهایی برای نمایش اعداد در مبناهای متفاوت ارائه میدهد.
-
تالس و نهضت گرایش به هندسه
در این مقاله از نشریهی برهان، سیروس غفاریان در ابتدا بخشی از تاریخ ریاضیات را بخصوص تالس را مورد بررسی قرار میدهد و سپس قضیهی تالس را اثبات میکند.
-
مسابقهی ریاضی استرالیا
در این مقاله از نشریهی برهان، سپیده چمنآرا سوالهای مسابقهی ریاضی استرالیا در سال ۲۰۰۹ و مربوط به سال اول راهنمایی را مطرح میکند.
-
واژههای ریاضی؛ مکعب، مربع
در این مقاله از نشریهی برهان، شادی بهاری توضیحاتی راجع به اصطلاحات مربع و مکعب در ریاضی میدهد.
-
هندسه و مرمت بناهای تاریخی
در این مقاله از نشریهی برهان، احمد و امیرحسین شریفان بعد از ارائهی مقدمهای در مورد کاربرد هندسه در بناهای تاریخی، شیوهای برای رسم گرهای به نام گره هشت چهارلنگه…
-
کمان دایره و زاویه
این مطلب نشریهی برهان نوشتهای از پرویز شهریاری است. او در این مقاله راههایی برای اندازهگیری کمان دایره ارائه میدهد. او همچنین دربارهی واحدهای مختلف اندازهگیری کمان دایره توضیحاتی داده…
-
فرمولی برای یک الگو
در این مقاله از نشریه برهان، زهره پندی مسير رسيدن به جملهى عمومى در الگوهاى ساده و گاها الگوییهایی که کمی مشکل هستند را ترسيم كرده است.
-
بازیهای چند نفره
در این مقاله از نشریهی برهان، زهره پندی سه بازی برای کلاس ریاضی پیشنهاد میدهد. این بازیها با مفاهیمی چون ب.م.م. و جمع و تفریق مرتبط هستند.
-
جمع و تفریق در مبناهای متفاوت
در این مقاله از نشریهی برهان، سپیده چمنآرا روشهایی برای جمع و تفریق اعداد در مبناهای مختلف را ارائه میدهد.
-
رابطهی فیثاغورس، اثبات و کاربردهای آن
در این مقاله از نشریهی برهان، موسی هاشملو ابتدا توضیحاتی درمورد مکتب فیثاغورس و سپس روشهایی برای اثبات رابطهی فیثاغورس ارائه میدهد.
-
پیمانههای احمد آقا
در این مقاله از نشریهی برهان حسن احمدی در قالب قصهای همهی اعداد طبیعی را به کمک پیمانههای احمد آقا ساخته است.
-
فقط ۱۷ دقیقه وقت دارید!
در این مقالهی نشریهی برهان، آقای مجتبی احمدی دو معما مطرح کردهاند و پاسخ آنها را هم توضیح دادهاند.
-
کسر به روایتی دیگر
در این مقاله از نشریهی برهان، حسن احمدی مقدماتی دربارهی موضوع کسر نوشته است.
-
بازی و ریاضی؛ مثلث بساز!
در این مطلب نشریهی برهان روش یک بازی توضیح داده شده که هدف آن ساخت مثلث و تشخیص طولهای مناسب برای ساخت مثلث است.
-
واژهنامهی ریاضی؛ طول و عرض
در این مطلب از نشریهی برهان که نام آن واژهنامهی ریاضی است، کلماتی معرفی شدهاند که در ریاضی چند معنی دارد. این مطلب به طور خاص به بررسی واژههای طول…