بعضی از خانههای جدول ۱ تا ۱۰۰ خالی است.
چه عددهایی باید در خانههای خالی نوشته شود؟
گام اول؛ انجام بازی با جدول ۱ تا ۱۰۰
یک جدول ۱ تا ۱۰۰ روی زمین رسم کنید. در پایهی اول خوب است تمام عددهای جدول یا تعداد زیادی از آنها را بنویسید؛ اما در پایههای بالاتر میتوانید تعداد کمتری از عددهای جدول را درون آن بنویسید و از بچهها بخواهید با توجه به ارتباط میان اعداد در این جدول، عدد خواسته شده را پیدا کنند.
از دانشآموزان بخواهید که در دو گروه کنار جدول اعداد بایستند. در هر دور بازی، یک عدد را اعلام کنید و نفرات اولِ هر دو صف باید سعی کنند سریعتر آن عدد را پیدا کنند و روی آن بایستند. کسی که زودتر عدد را پیدا کرد، روی آن میایستد و کسی که دیرتر به عدد رسید، به انتهای صف خودش برمیگردد. وقتی همهی اعضای یکی از گروهها روی عددهای مختلف جدول ایستاده باشند، بازی تمام است.
گام دوم؛ کامل کردن جدول ۱ تا ۱۰۰
یک جدول اعداد ۱ تا ۱۰۰ که جای بعضی از عددهای آن خالی است، به هر نفر بدهید. هر دانشآموز باید به هر ترتیبی که دوست دارد، جدول را کامل کند. میتوانید برای این منظور از کاربرگ «جدول ۱ تا ۱۰۰ با خانههای خالی» استفاده کنید.
پس از آنکه بچهها فرصت کافی برای انجام کار داشتند، از بچهها بخواهید که دربارهی کاری که انجام دادهاند در یک گفتو گوی جمعی صحبت کنند؛ یعنی بگویند که چطور عددها را پیدا کردند.
برای آنکه گفتو گو بهتر انجام شود، معلم میتواند با استفاده از ابزار مجازی «جدول ۱ تا ۱۰۰» یک جدول با خانههای خالی بسازد و دربارهی هر کدام از خانههای خالی آن، سوال را بپرسد و سپس آن را پر کند.
سوالهای پیشنهادی برای پرسیدن در زمان گفتو گوی جمعی:
- چطور عدد این خانه را پیدا کردی؟
- آیا شما هم از همین راه، عدد این خانه را پیدا کردی؟
- چطور فهمیدی که چه عددی پایینِ این عدد قرار می گیرد؟
گام سوم؛ بازاندیشی
در پایان میتوانید تعدادی از سوالهای زیر را از دانشآموزان بپرسید:
- بازی را دوست داشتید؟
- چه چیزی امروز یاد گرفتید؟
- روش کدام یک از همکلاسیهایتان برای پیدا کردن عددها در جدول ۱ تا ۱۰۰ برایتان جالب بود؟
دیدگاهتان را بنویسید