یک مهره در خانهی شروع قرار دهید. سکه بیندازید. اگر سکه رو آمد، مهره را یک خانه به راست و اگر پشت آمد، به چپ حرکت دهید. این کار را تا خارج شدن مهره از یک طرف ادامه دهید. سمت بیرون رفتن مهره، برندهی بازی را مشخص میکند. بازی کنید و قدم زدن تصادفی مهره روی صفحهی بازی را تماشا کنید.

شرح فعالیت
گام اول؛ بازی دو نفره
به دانشآموزان بگویید که قرار است یک بازی دو نفره انجام دهند. بازی «قدم زدن تصادفی» را به آنها معرفی کنید و نحوهی انجام بازی را توضیح دهید. دانشآموزان را به گروههای دو نفره تقسیم کنید و به هر گروه یک صفحهی بازی، یک سکه و یک مهره بدهید.
نحوهی انجام بازی
از دانشآموزان بخواهید تا با توافق همدیگر، هر کدام نامشان را یک طرف صفحهی بازی بنویسند.
در ابتدای بازی، مهره را در خانهی شروع قرار دهید.

یک نفر میتواند مسئول پرتاب سکه شود یا اینکه نوبتی سکه بیندازید.
اگر سکه رو آمد، مهره را یک خانه به سمت راست حرکت دهید و اگر سکه پشت آمد، مهره را یک خانه به سمت چپ ببرید.

زمانی که سکه روی یکی از خانههای پایان برود، بازی تمام میشود. بازیکنی که نامش همان طرف نوشته شده میتواند در دور بعدی، مسئول پرتاب سکه شود.

خوب است در طول بازی دادههای مربوط به پرتاب سکه را ثبت کنید. این کار را به دو شکل میتوانید انجام دهید. در حالت اول از بچهها بخواهید روی این نمودار – که در کاربرگ هم آمده است – به تعداد بارهای رو یا پشت آمدن سکهها، خانهها را رنگ کنند. از بچهها بخواهید که اگر خانه کم آوردند، خودشان خانههایی به نمودار اضافه کنند.
برای حالت دوم از بچهها بخواهید برای «رو» و «پشت» دو رنگ متفاوت را در نظر بگیرند. از آنها بخواهید که از سمت چپ نمودار شروع کنند و هر بار بعد از پرتاب سکه با توجه به چیزی که رو آمده، خانهها را یکییکی رنگ کنند.

حین انجام بازی به گروهها سر بزنید و به گفتوگوهای دانشآموزان با یکدیگر گوش دهید. میتوانید از آنها بپرسید:
- فکر میکنی این دفعه، سکه رو بیاید یا پشت؟ دلیلت چیست؟
- فکر میکنید که سکه از کدام طرف خارج میشود؟ چرا؟
به دلایل دانشآموزان گوش دهید. پیشنهاد میشود دلایل آنها را در برگهای به نام خودشان ثبت کنید. اگر در چند فعالیت این کار را انجام دهید میتوانید به مرور نحوهی توسعهی درک احتمالاتی هر یک از دانشآموزان را بررسی کنید. در این زمینه بخش شواهد یادگیری را هم ببینید.
گام دوم؛ گفتوگوی جمعی
بعد از اینکه گروهها یک یا چند دور بازی را انجام دادند، نمودارهای گروهها را روی دیوار نصب کنید. بعد آنها را دور هم جمع و گفتوگوی جمعی را آغاز کنید. از دانشآموزان بپرسید:
- آیا نتیجهی بازی با انتظار شما یکسان بود؟ چرا؟
- در بازی شما، چند بار رو و چند بار پشت سکه آمد؟
- آیا شما میتوانستید رو یا پشت آمدن سکه را پیشبینی کنید؟
گام سوم؛ بازاندیشی
در پایان میتوانید از دانشآموزان بپرسید:
- نظرتان در مورد این بازی چه بود؟ آیا آن را دوست داشتید؟ اگر نه، دوست داشتید چگونه میبود؟
- شما چه اسمی روی این بازی میگذارید؟
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.